Biarkan sejuk.
 Bahan puding:

200 gm agar-agar

850 ml air

200 gm gula

Secubit garam

50 gm tepung jagung

500 ml air1 sudu besar vanila

1 tin susu cair

Pewarna ikut cita rasa

Cara membuat:

1)    Rebus agar-agar sehingga agar-agar larut.

2)    Masukkan gula, garam dan kacau. Ketepikan.

3)    Bancuh tepung jagung bersama air. Masukkan ke dalam adunan agar-agar tadi.

4)    Kacau 15 minit hingga berkilat dan jernih.

5)    Masukkan vanila dan susu cair. Kacau lagi.

6)    Bahagikan kepada beberapa bahagian mengikut warna yang anda suka.

7)    Masukkan sedikit gula hangus ke dalam acuan. Kacau lagi.

8)     Tuang ke dalam acuan mengikut warna secara bergilir-gilir.

9)    Simpan ke dalam peti sejuk. Potong dan hidangkan.

10)  Makan bersama gula hangus.